||
1
1

Tájékoztató ebösszeírásról

Tisztelt Ebtartó!

Bársonyos Község Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a  alapján az önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás  járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel, a jogszabályban meghatározott adattartalommal ebösszeírást végez.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor határidőben köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a  települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ebtartókat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után!


Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni:

elektronikus úton, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre szkennelt formában, vagy postai úton, (2883.Bársonyos, Petőfi S.u.13.), illetve a postán elhelyezett gyűjtődobozba , vagy ügyfélfogadási időben személyesen a Polgármesteri Hivatal előterében kihelyezett gyűjtődobozba elhelyezve


A
z ebösszeíró adatlapok beérkezésének határideje
: 2023. október 31.

Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel)  megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebek kötelező  jelölését a fenti határidőig elvégezni. 

Az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeírást követően is köteles az önkormányzat felé bejelenteni  valamennyi új eb tartását, valamint a korábban bejelentett ebek adataiban bekövetkezett változásokat.


Vonatkozó jogszabályok:
  - az állatok védelméről és kíméletéről 1998. évi XXVIII. törvény 
  - a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 


Adatvédelmi tájékoztató megtekinthető a www.barsonyos.hu oldalon.


Kapcsolódó adatlap és kitöltési útmutató ide kattintva
:   Ebösszeírás - 2023

Hírek, aktualitások

Keresés

Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!